„U bašti nade uvijek nešto cvijeta“

28.05.2022. - Društvo

Gradski trg će danas i sutra (28. i 29. maja) biti Trg cvijeća zahvaljujući drugom Sajmu cvijeća „U bašti nade uvijek nešto cvijeta“.

Otvarajući Sajam u ime Gradonačelnika, šef Kabineta Mladen Arsenović izrazio je zadovoljstvo, jer je danas na najljepšem trgu u Republici Srpskoj, dodajući da je dokazano da su semberski poljoprivrednici ne samo vrijedni ratari i povrtari, nego uspješni i u proizvodnji cvijeća.

„Ovaj Sajam je još jedan dokaz da poljoprivreda ima svoju budućnost i da cvjećarska grana ima ekonomsku opravdanost. Grad Bijeljina će i u narednom perodu, kao i do sada, podržavati izlaganje naših domaćih proizvoda i unapređenje poljoprivrede“, ocijenio je Arsenović.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević kaže da su sajamske manifestacije značajne za naš grad i stanovnike koji žive ovdje, koji se bave, konkretno danas, proizvodnjom cvijeća.

„Bijeljina ima dobar potencijal da bude sajamski grad i ne sumnjam da će ovaj sajam postati tradicija“, naglašava Đurđević.

Zamjenik direktora Agrarnog fonda Zdravko Mikić kaže da im je, kao suorganizatorima, želja i cilj da se kroz ovu manifestaciju predstave proizvođači i proizvodnja cvijeća koja danas nije nimalo laka.

„Samim tim, pripremili smo i prigodne nagrade za izlagače na ovom sajmu, kao mali podstrek za bavljenje cvjećarstvom“, dodao je Mikić.

Referent za marketing i prodaju AD „Komunalac“ Helena Stojić naglašava da su prošle godine bili pioniri u ovom poslu, kojem sada prilaze sa iskustvom i imaju određeno predzananje i da znaju koji su to činioci koje će podstaknuti na narednom sajmu.

„Zadovoljni smo – imamo 20 izlagača i nadamo se da ćemo sljedeće godine poprimiti međunaredni karakter, ali najbitnije je da je ovo jedan od načina da podržimo našu domaću proizvodnju“, najavljuje Stojić.

U okviru Sajma organizovana je radionica za djecu. Organizatori sajma su AD „Komunalac“, Agrarni fond Grada Bijeljina i Grad Bijeljina koji su prihvatili ideju mlade studentkinje hortikulture Dajane Novaković o održavanju ovakve manifestacije. Otvaranje Sajma cvijeća su svojim nastupima obogatili i učenici muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac.

Bijeljina.com