Propratni sadržaj “Novembar festa” (Foto)

11.11.2022. - Aktuelno

Pored bogate ponude mesa i mesnih prerađevina na Semberskom sajmu mesa “Novembar festu” ekipi portala Bijeljina.com pažnju su privukli štandovi na kojima su izloženi propratni sadržaji koji se služe i konzumiraju uz meso.

Jedan od izlagača sa kojim smo razgovarali je Stefan Jošilo, na čijem se izložbeno-prodajnom štandu nalazi veliki izbor dasaka za sječenje i serviranje, koje u sklopu porodičnog biznisa, izrađuje od drveta.

„Bavimo se CNC obradom drveta na orahu i bukvi, radimo graviranje. Ovo nam je druga godina da uzimamo učešće na sajmu mesa. Prosto, naši proizvodi idu najbolje uz meze i druge mesne đakonije, koje se poslužuje na platama , pa je tako i posjetiocima zanimljivo da izaberu neku novu dasku, različitog oblika ili veličine, u odnosu na one koje možda već posjeduju u svojim kuhinjama.

Ima i onih kupaca koji žele unikatan proizvod i tu izlazimo u susret što se tiče nekih specijalnih motiva i graviranje, ispunjavamo sve želje. Najviše se traže upravo  daskice sa nekim lovačkim motivima, lovci najčešće obraćaju pažnju na to sa kakve daske služe meso“, kaže Jošilo.

U Dvorove su stigli i izlagači iz komšijske Srbije, a nama je je za oko zapao štand Poljoprivrednog gazdinstva “Gačića magaza“ iz Bogatića, kod kojih se kako kažu može naći sve ono popratno što ide uz meso, širok izbor proizvoda rađenih po starim tradicionalnim recepturama.

„Uvijek je tu dobra kapljica i zimnica, koja se služi uz svako meso, a mi smo se predstvaili  ovdje sa osamdeset i kusur proizvoda, među kojima su  domaće rakije, likeri, slani i  slatki program, ajvar, slatka, džemovi, suvo voće. Ono što je najintresantnije posjetiocima  što možda možemo izdvojiti  je rakija od trnjine odnosno divljih šljiva, tu rakiju nikada niko nije proizvodio u mačvanskom kraju“, kaže Zoran Gačić, vlasnik PG “Gačića magaza“.

Ljubitelji dobrog zalogaja,  i sutra drugog dana sajma u Dvorovima,  mogu se upoznati i sa načinom pripreme mesa za zimu, kobasica, krvavice, čvaraka, gulaša i drugih jela.

Bijeljina.com