Kuglanje kao vid rekreacije

01.11.2022. - Društvo

 U kuglani Kuglaškog kluba “Ossa” iz Patkovače, vlasništvo Gorana Šoškića, koji je i trener ovog kluba, gotovo svakodnevno mogu se vidjeti rekreativci, radnici bijeljinskih preduzeća, koji svoje slobodno vrijeme provode baveći se kuglanjem.

 Zoran Pejić, kapiten Kuglaškog kluba “Ossa”, koji je osnovan 2006. godine i koji je u proteklim godinama postizao zapažene rezultate u kuglanju, plasiravši se 2019. godine u Premijer ligu BiH, prethodno osvojivši Prvenstvo  Republike Srpske.

“Što se tiče Premijer lige BiH, zbog pandemije virusa korona, takmičenje je bilo prekinuto. Trenutno se naš klub takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske. Naše ambicije su da ponovimo neke ranije rezultate. Najveći problem predstavlja nam kuglana, jer treba da se takmičimo na četiri staze, a mi ovdje imamo dvije staze. Zbog toga putujemo u Lukavac, gdje se takmičimo kao domaćini. Ispada tako da u svakoj utakmici nastupamo kao gosti. Radnici bijeljinskog “Sparka”, “Rojal kompani” i “Final proma” već dvadeset godina redovno dolaze ovdje i rekreativno se, svakog ponedjeljka, bave kuglanjem. Naravno, dolaze i radnici drugih firmi i ustanova na kuglanje”.

 Pejić kaže da je veliki broj kuglaša prošao kroz ovaj klub, doprinijevši njegovoj afirmaciji, ali i afirmaciji Bijeljine kroz brojna takmičenja.

“Nastupali smo u Mostaru, Posušju, Bihaću, Sarajevu. Išli smo na Plitvice, u Tuzlu, Banjaluku, Teslić, Kakanj, Visoko i brojne druge gradove da kuglamo”, kaže Pejić.

Bijeljina.com