Ugovor o saradnji bijeljinskog Pedagoškog fakulteta i Centra za inovacije iz Malog Zvornika

17.10.2022. - Aktuelno

Mogućnost prekogranične saradnje između Bijeljine i Malog Zvornika, otvorena je današnjim potpisivanjem ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji između bijeljinskog Pedagoškog fakulteta i Centra za inovacije iz Malog Zvornika koji egzistira u sastavu opštine Mali Zvornik.

Nakon potpisivanja ugovora, dekan Pedagoškog fakulteta Dalibor Stević izjavio je da je ova godina bila izuzetno uspješna za ovu visokoškolsku instituciju, jer je potpisano tridesetak ugovora o poslovnoj saradnji sa partnerima iz BiH i inostranstva, u oblasti nauke, kulture i sporta.

“Što se tiče danas potpisanog ugovora, naš cilj je da kroz buduće aktivnosti realizujemo neke značajne projekte u koji će biti uključeni naši studenti i profesori, a od tih projekata koristi će imati šira društvena zajednica”, izjavio je profesor Dalibor  Stević.

Ljiljana Ristanović, saradnik u Centru za razvoj inovacija u oblasti životne sredine iz Malog Zvornika, podsjetila je da ovaj centar nastao prije četrnaest mjeseci, uz podršku Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije.

“Centar  funkcioniše kao start – ap centar, odnosno kao biznis – inkubator centar za podršku kreiranju i razvoju poslovnih ideja.  Opremljen je savremenom opremom i sredstvima koja služe za organizovanje različitih edukativnih radionica i seminara. Namijenjen je za podršku kreiranju i razradi poslovnih ideja za početnike u biznisu. Centar pruža podršku i razvijenim kompanijama koje mogu  kroz razne edukacije unaprijediti svoje poslovanje, proizvode i usluge. Sarađujemo i sa civilnim sektorom i obrazovnim institucijama. Cilj nam je da podstaknemo prekograničnu saradnju u različitim oblastima, da zajednički nastupamo kod domaćih i inostranih fondova za projekte”, izjavila je Ljiljana Ristanović.

Bijeljina.com