Helena Stojić – Ekolog bez političkog plakata

12.09.2022. - Aktuelno
Helena Stojić je možda čak i jedini kandidat bez plakata i letka u predizbornoj kampanji za opšte izbore. Razlog zbog kojeg je odabrala ovakav vid kampanje je višegodišnja borba koju vodi  kao volonter i ekolog.

“Započela sam svoju kampanju bez ijednog plakata. Zasadila sam preko 130 stabala u gradu, zajedno sa ljudima koji prepoznaju značaj borbe koju vodim kada je u pitanju zdravlje građana i zaštita prirode. Ne želim da uništim, želim da stvaram. Ne borim se samo danas, borila sam se i juče, i dan prije, i godinu iza, i onu tamo. Moja kampanja nikada ne prestaje i ne zavisi od nekog oktobra. Borim se za moju zemlju, vazduh koji dišemo i čistu rijeku!
Ovo je moja domovina! Neka bude dobra nama, ali neka bude bolja našoj djeci!” poručuje Helena Stojić, dugogodišnji borac za zdravu životnu sredinu i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske,  ispred Narodne partije Srpske u izbornoj jedinici 6.  
“Neću da sječem stablo da bih imala plakat, želim da ga sadim, da bih imala čist vazduh.
Narodna partija Srpske ispred koje sam kandidat je prepoznala moj aktivizam i podržala ovakav vid borbe. Ovo je samo korak naprijed, jer, da bi se desile promjene koje su neophodne kako bi zaštitili zdravlje i poboljšali kvalitet života svih nas, neophodno je naći način i uticati na donosioce odluka, ili, pak biti – jedan od njih”, poručuje Helena Stojić, kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS ispred Narodne partije Srpske.
Bijeljina.com