Čamcima i dronom traže utopljenika

05.09.2022. - Hronika

Pripadnici Gorske službe spašavanja Bijeljina i danas su detaljno pretraživali područje rijeke Drine u okolini Pavlovića mosta gdje se u subotu u popodnevnim satima  utopio devetnaestogodišnji mladić iz Čengića.

Nenad Jovanović, pripadnik Gorske službe spašavanja Bijeljina kaže da su i danas, trećeg dana potrage za tijelom utopljenika, korištena sva raspoloživa sredstva i tehnička oprema na terenu.

“Koristili smo čamce sa sonarom i dron. U potragu su bili uključeni i ronioci Ronilačkog kluba “Panteri”. Potragu za utopljenikom nastavićemo i sutra, kada ćemo ponovo čamcima i dronom  pretražiti područje od mjesta utapanja, pa sve do ušća u rijeku Savu, dionicu dužine od nekih dvadesetak kilometara. Pretraživaćemo čitavim tokom Drinu do ušća i njene obale”, kaže Nenad Jovanović.

U Gorskoj službi spašavanja kažu da je Drina cijelom dužinom svoga toka od Zvornika do ušća u Savu izuzetno opasna rijeka, sa brzom maticom, te da svaki kupač, bilo da je u pitanju iskusan plivač ili neplivač, u Drinu ulazi  na vlastitu odgovornost i uz veliku dozu rizika po sopstveni život.

Riječna obala je razuđena i nestabilna zbog masovne eksploatacije šljunka, tako da na pojedinim dijelovima kupači mogu upasti u iskopane rovove dubine od tri do šest metara. U proteklim godinama ispod i oko Pavlovića mosta evidentirano je više slučajeva utapanja kupača. Iz Civilne zaštite upozoravaju i sada, na kraju sezone kupanja, da je kupanje na Drini opasno i da izaziva  potencijalni rizik po kupače.

Bijeljina.com