“Izvinite svi koji ste mi se nadali”

23.10.2024. - Sport

Novak Đoković se zvanično povukao iz Pariza, Mastersa na kojem je od ponedjeljka trebalo da brani titulu.

“Nažalost, neću igrati na Mastersu u Parizu ove godine. Izvinite svi koji ste se nadali da ćete me vidjeti tamo. Želim svim igračima, sponzorima i organizatorima da imaju sjajan turnir. Imam mnogo sjajnih uspomena na Pariz, gdje sam osvojio sedam titula i nadam se da ću se vratiti dogodine”, napisao je Novak Đoković.

S obzirom na ovaj rasplet, kao i na činjenicu da početkom novembra neće igrati na “Belgrejd openu” u Beogradskoj areni, sve je realnije da se Novak ove sezone više neće takmičiti i da će njegov sledeći turnir biti tek u Australiji, početkom 2025. godine.

Novakova odluka o povlačenju iz Pariza bila je najavljena početkom nedjelje, samo nekoliko dana nakon njegovog posljednjeg meča u karijeri protiv Rafaela Nadala.

Na kraju burne sezone, u kojoj je ispisao istoriju osvojivši olimpijsko zlato, Novak je očigledno riješen da pruži sebi neophodni odmor pred 2025, u kojoj će pokušati da poveća broj osvojenih grend slemova. Bez obzira na to što je i dalje u trci za plasman na Završni Masters u Torinu, gdje bi takođe branio nagradu, djeluje da ni taj turnir u ovom trenutku nije Novakov prioritet.

Izvor: Mondo