Bijeljinski policajci obučavali mališane saobraćajnim propisima

23.10.2024. - Društvo

Mališani u Bijeljini danas su imali priliku da u praksi nauče saobraćajne propise, a to su im kod Osnovne škole “Sveti Sava” pokazali policajci.

Fotoreporter InfoBijeljine snimio je kadrove sa ove obuke.

Miodrag Vujić, ispred AMD „Sigurnost“ Bijeljina, rekao je InfoBijeljini da Auto-moto savez Republike Srpske, u saradnji sa MUP-om Srpske, organizuje projekat Školske saobraćajne patrole, koji se sprovodi u oktobru.

“Konkretno, danas smo u Osnovnoj školi ‘Sveti Sava’ gdje vršimo obuku učenika koji pripadaju školskoj saobraćajnoj sekciji. Da bi učenik bio član Školske saobraćajne patrole potrebno je da je učenik od šestog do devetog razreda, da je primjernog vladanja i da ima najmanje vrlo dobar uspjeh u učenju”, rekao je Vujić za InfoBijeljinu.

Za to je, kako je dodao, potreban i pismeni pristanak roditelja, kao i položen ispit za člana Školske saobraćajne patrole.

“Dakle, danas samo radimo obuku, a ispit će polagati iduće godine u maju. Ispit se sastoji iz teoretskog i praktičnog dijela. Teoretski dio su saobraćajni propisi, a praktični dio je praktična demonstracija vježbi odnosno stečenih znanja i vještina koji su im pokazali policijski službenici danas u praksi”, naglasio je Vujić.

Izvor: Infobijeljina / Foto: Infobijeljina