SIPA pretresa firmu “Medietik” (Video)

23.10.2024. - Aktuelno

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) trenutno pretresaju prostorije koje pripadaju firmi “Medietik” u Banjaluci.

Kako javlja reporter “Nezavisnih novina” sa mjesta događaja, tu su inspektori kao i pripadnici MUP-a Republike Srpske, odnosno Policijske uprave Banjaluka.

Ovi pretresi su povezani sa jutrošnjim pretresima prostorija Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) Republike Srpske, zbog ispitivanja sklopljenih milionskih ugovora FZO sa firmom “Medietik” tokom pandemije virusa korona.

Iz SIPA su potvrdili da policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu provode danas operativnu akciju “Luna” u sklopu koje pretresaju poslovne objekte, stambene objekte i pokretne stvari na više lokacija na području Banjeluke.

“Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, propisano Krivičnim zakonikom Republike Srpske. Pretresi se vrše po nalogu Okružnog suda u Banjaluci i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”, ističu iz SIPA.

Izvor: Nezavisne