Radnik u prvom poluvremenu slomio Slogu i došao do pobjede

20.10.2024. - Sport

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine su slavili u 10. kolu Premijer lige BiH protiv ekipe Sloge iz Doboja.

Bijeljinci su bili bolji rezultatom 2:1.

Domaćin je nakon 2 vezana poraza od Borca i Zrinjskog, odlično iskoristio reprezentativnu pauzu i uspio na krilima odličnog Danila Teodorovića stignu do cijelog plijena.

Prvih 10 minuta meča je prošlo u početnom ispitivanju snaga, da bi to sve u 18. minutu prekinuo pomenuti Teodorović koji jednog odličnog ubacivanja Damjana Krajišnika iskoristio gužvu u 16 metara i doveo svoju ekipu u vođstvo.

Nakon što su poveli, Bijeljinci su nastavili sa odličnom igrom i pritiskom na goste iz Doboja što im se isplatilo u 35. minutu kada je Teodorović pobjegao odbrani Sloge i duplirao prednost Semberaca.

Gosti su imali neke jalove prilike, ali nisu uspjeli doći do gola, pa se 2:0 otišlo na pauzu.

U drugom poluvremenu su i jedni i drugi ušli nešto nervoznije, sijevali su žuti kartoni na obje strane, pa je u 77. meču nakon jedne situacije i Nebojša Gavrić iz redova Radnika dobio direktan crveni karton, te dao gostima kakvu takvu nadu da dođu do pozitivnog rezultata. Dejan Vidić je u nadoknadi vremena uspio da smanji rezultat, ali od toga više nisu mogli.

Radnik je nakon ove pobjede pobjegao iz “crvene” zone jer je ovom pobjedom došao do 13 boda i 7. mjesta na tabeli, dok je Sloga ostala na 9. mjestu sa sa 9 osvojenih bodova, uz meč manje.

Bijeljinci u narednom kolu dočekuju ekipu GOŠK-a iz Gabele, dok Slogi u Doboj stiže ekipa Zrinjskog.

Izvor: Srpskainfo / Autor: Jovan Vuković / Foto:FK Radnik/Facebook