Partizan doživio najveći skok na tabeli, Crvena zvezda ostala na čelu Evrolige

19.10.2024. - Sport

Završeno je i 4. kolo Evrolige posle kojeg su neki klubovi značajno napredovali na tabeli, dok su neki imali i blagi pad.

Tu se prije svega misli na aktuelnog prvaka Evrope ekipu Panatinaikosa, koji su na veliko iznenađenje poraženi u oba meča prvog duplog kola u novoj sezoni Evrolige.

Zeleni su imali dvije utakmice na strani, ali svakako nisu sebi mogli da dozvole da izgube od novajlije u Evroligi ekipe Pariza, dok su onda u reprizi finala iz prošle sezone poraženi od Real Madrida.

Tako da sada oni zauzimaju šesto mjesto sa učinkom 2:2.

Isti taj skor imaju i košarkaši Partizana, koji su poslije lošeg starta sezone, gdje su poraženi na gostovanjima Baskoniji i Real Madridu, sada iskoristili prednost domaćeg terena i prvo savladali Bajern u Areni, da bi potom bili bolji od Makabija, koji je bio domaćin u hali Aleksandar Nikolić.

Crno-bijeli su tako napravili veliki skok i poslije četiri kola zauzimaju osmu poziciju.

Identičan učinak sa Partizanom imaju i ekipe Olimpijakosa, Anadolu Efesa, Real Madrida, Asvela, Baskonije, Makabija i Bajerna.

Sa druge strane ekipa Crvene zvezde je poslije velike borbe i produžetka na kraju ipak bila poražena od Barselone, ali crveno-bijeli mogu biti zadovoljni, jer se i dalje nalaze na čelu tabele sa učinkom od 3:1. Podsetimo da je Zvezda u prvom meču ovog duplog kola u Istanbulu savladala ekipu Fenerbahčea.

Sa samo jednim porazom poslije četiri kola uz ekipu Janisa Sferopulosa su i već pomenuta Barselona, potom Monako, Želgiris i Fenerbahče.

Izvor: Srpska info