Danas nastavak suđenja optuženima u slučaju ubistva Krunića i Pavlovića

18.10.2024. - Aktuelno

Nastavak suđenja optuženima za teško ubistvo vlasnika kompanije “Sektor Sekjuriti” Slaviše Krunića i njegovog pratioca i člana obezbjeđenja Žarka Pavlovića, nakon nekoliko mjeseci pauze, zakazan je za danas u banjalučkom Okružnom sudu.

U ovom slučaju prvostepenom presudom na 60 godina zatvora osuđeni su Benedi Đukanović i Rodoljub Gajić, dok je Emilio Baldo oslobođen optužbi.

Đukanović je dobio 40, a Gajić koji je bio radnik agencije “Sektor Sekjuriti” i čuvao suprugu i djecu ubijenog Krunića osuđen je na 20 zatvora za pomaganje u zločinu.

Međutim, tu presudu ukinuo je Vrhovni sud Republike Srpske i slučaj vratio na novo suđenje te je određeno da se u predmetu treba uraditi rekonstrukcija događaja. Nakon toga je suđenje prekinuto. 

Rekonstrukciju događaja tražila je i odbrana optuženih i to da se radi uz pomoć 3D skenera.

Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u Glamočanima kod Banjaluke. 

Oni su ubijeni u sačekuši dok su bili u službenom terencu na putu za Krunićevo porodično imanje, a u pucnjavi je teško ranjen i Krunićev vozač Goran Ilić.

Kako je navedeno u optužnici, Đukanović i Baldo su organizovali zločin zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je nastradao u razmjeni vatre u noći napada.

Izvor: Nezavisne