Nakon lokalnih izbora u Bijeljini

07.10.2024. - Društvo

Ljubiša Petrović, dosadašnji gradonačelnik Bijeljine ponovo je osvojio gradonačelnički mandat u drugom po veličini gradu Republike Srpske. Petrović je, prema preliminarnim rezultatima izbora, koje je objavila Centralna izborna komisija BiH, osvojio 27. 209 glasova, odnosno 48,93 odsto glasova onih koji su izašli na lokalne izbore u Bijeljini.

Njegov protivkandidat iz SNSD-a, Mikajlo Lazić osvojio je 21. 989 glasova ili 39,54 odsto, dok je kandidat Republičke stranke Srpske, Mile Pejčić na trećem mjestu sa 4.790 glasova ili sa 8,61 odsto glasova onih koji su izašli na birališta.

U Izbornom štabu Srpske demokratske stranke, naskon što su saopšteni rezultati izbora za gradonačelnika, noćas je bila slavljenička atmosfera.

Tek naknadno će, kada budu poznati osvojeni odbornički mandati, sve političke stranke koje su učestvovale na lokalnim izborima imati moguićnost da izvrše detaljne analize i da utvrde koliko su povjerenje glasača dobili na području grada, odnosno u semberskim selima. Naravno, predmet analize će biti i činjenica da jer na birališta izašlo svega oko 52 odsto registrovanih birača, dok je gotovo polovina njih odlučila da ne izađe na birališta.

Bijeljina.com