U više gradova postavljeni punktovi za prikupljanje pomoći, najpotrebnija voda i hrana

05.10.2024. - Aktuelno

Udruženje Pomozi.ba postavilo je u nekoliko gradova punktove za prikupljanje pomoći unesrećenima u poplavama, ističući da je najpotrebnija donacija vode, konzervisane hrane te higijenskih potrepština.

Punktovi za prikupljanje pomoći u tri grada biće aktivni od danas kada će građani i svi ljudi dobre volje moći donirati namirnice koje su najpotrebnije stanovništvu u poplavama pogođenim područjima.

Adresa na kojoj će u Travniku biti postavljen punkt je Školska bb, a prikupljanje pomoći će se vršiti i na stadionu Pirot u saradnji sa Službom za civilnu zaštitu.

Adresa za prikupljanje pomoći u Mostaru je magacin u krugu Hepoka u Bišće Polju.

U Bihaću će se prikupljanje pomoći vršiti u halama Šipada, iza benzinske pumpe Gazprom, dok se u Sarajevu prikupljanje pomoći nastavlja vršiti na Čengić Vili, adresa Dr. Fetaha Bećirbegovića broj osam.

Udruženje je juče u funkciju stavilo humanitarni broj za prikupljanje novčane pomoći za mjesta koja su najteže pogođena katastrofalnim poplavama i za manje do 24 sata prikupljeno je 363.500 KM.

Za unesrećene u poplavama otvoren je humanitarni telefonski broj 17039, a pozivom se doniraju 2 KM. Više informacija dostupno je na web stranici.

Izvor: Srpska info