Policija pronašla tijelo sportiste

23.09.2024. - Sport

Strašne vijesti stižu iz svijeta košarke – nekadašnji košarkaš Asim Paščanović (49) izvršio je samoubistvo u svojoj kući. Čitava košarkaška javnost u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, šokirana je zbog toga.

Motivi će biti kasnije utvrđeni, a za sada se napominje da je Paščanović izvrio samoubistvo vješanjem u porodičnoj kući. Izjavu o tome javnosti je dostavila je i policija medijima u Bosni i Hercegovini, dok je Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona, kao i Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, od početka uključena u slučaj.

“Danas, oko 10:40 sati, Policijska stanica Kalesija je primila prijavu da je u mjestu Tojšići, opština Kalesija A.P, rođen 1974. godine izvršio samoubistvo vješanjem. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave Kalesija, koji su potvrdili navode prijave. Smrt A.P. je konstatovao ljekar Doma zdravlja Kalesija”, rekli su zvaničnici policije za portal “Klix.ba”.

Asim Paščanović je igrao na poziciji centra, a njegova profesionalna karijera trajala je duže od 20 godina. Počeo je u Sloboda Diti iz rodne Tuzle, zatim igrao za Galatasaraj, Zagreb, Tuborg, Ulker, Tofaš, Fenerbahče, ponovo Ulker, Efes, Dinamo iz Moskve, ponovo Tuborg, Lokomotivu Rostov, Pinar Karšijaku, Turk Telekom, Mersin i Erdemirsport. Pod imenom Asim Pask nastupao je za seniorsku reprezentaciju Turske, sa kojom je 2001. godine osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Jugoslavija je pobijedila Tursku (78:69) u borbi za zlatnu medalju u Istanbulu, uz impresivne partije Vlada Šćepanovića, Dejana Bodiroge i Predraga Stojakovića. Na drugoj strani terena blistali su Ibrahim Kutlaj i Hidajet Turkoglu, dok je Asim imao tri poena i tri skoka za 12 minuta na terenu.

Izvor: Mondo