Međunarodna ulična trka u Bijeljini

22.09.2024. - Društvo

Povodom predstojećeg Dana grada, u Bijeljini je danas, pod pokroviteljstvom Gradske uprave Bijeljina i uz tehničku podršku Atletskog kluba „Akademac“ održana Međunarodna ulična trka u kojoj je učestvovao veliki broj mladih, učenici od vrtićkog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, pa do seniora koji su trčali na stazi dugoj pet kilometara.

Aleksandar Savić, direktor Međunarodne ulične trke „Bijeljina 2024“, izjavio je da je riječ o tradicionalnoj atletskoj trci koja se godinama unazad održava povodom obilježavanja Dana grada Bijeljina.

„Ranije je ova trka, prije posljednjeg nesretnog rata, organizovana povodom 24. septembra, prvog oslobođenja Bijeljine u Drugom svjetskom ratu. Ponovo organizujemo trku koja bi trebalo da postane tradicionalna. Ukupno smo pripremili danas petnaest trka, za djecu vrtićkog uzrasta, ali i za osnovce i srednjoškolce. Naravno, glavna trka se održava na pet hiljada metara. Imali smo čast da ugostimo vrhunske atletičare iz Srbije, Mađarske, Crne Gore, Hrvatske, naravno iz Republike Srpske i BiH. Na trci učestvuju prvaci iz Hrvatske, Tea Faber, prvak Hrvatske na tri i pet hiljada metara, tu je i Aldin Ćatović iz Novog Pazara, državni prvak Srbije i učesnik Svjetskog prvenstva u atletici. Tu je i Saima Murić, prvakinja koja je učestvovala na evropskim i svjetskim takmičenjima, iz Mađarske je stigao Adam Lond, prvak Mađarske na pet i deset hiljada metara. 

Organizovali smo i Trku zadovoljstva u kojoj učestvuju građani Bijeljine i ova trka je rekreativnog karaktera. Svi učesnici će dobiti medalje za učešće na ovoj trci. Ovo je afirmacija sporta i atletike, kraljice sportova. Zadovoljstvo za nas će predstavljati to, ukoliko nakon ove trke budemo imali jednog ili dvojicu novih mladih atletičara u našem gradu“, istakao je Aleksandar Savić.

Bijeljina.com