Kristijan Vučetić mora na operaciju u Beč za koju je neophodno 14.000 evra

21.09.2024. - Aktuelno

Mali Kristijan Vučetić iz Loznice ima poremećaj u hodu zbog urođene deformacije stopala i skraćene tetive, ali bi mogao normalno da hoda, trči, skače ukoliko bi otišao na operaciju u Beč. Od rješenja problema dijeli ga 14.000 evra koliko je neophodno za operaciju i ostale prateće troškove na putu ka njegovom ozdravljenju.

Prema riječima dječakove majke Jelene Bojić ljekari kažu da je potrebno da bude operisan do navršene četiri godine jer kasnije pri eventualnom naglom rastu trenutna situacija može dodatno da se zakomplikuje. Problem je što vrijeme leti jer Kristijan u februaru puni četiri godine, on je trebalo da bude operisan krajem septembra, ali nije sakupljen potreban novac.

“Za Kristijana ima rješenja, ali je problem što ne mogu sama da sakupim neophodan novac. On može da bude operisan i kod nas, u Beogradu, ali nemam garanciju da će sve biti kako treba dok su u Beču potrebne dvije operacije odjednom, koje traju pet sati i koštaju osam hiljada evra. Tamo ovakav problem rješavaju u 99 odsto slučajeva i zato želim da mi dijete bude operisano u Austriji, da može normalno da hoda i odrasta kao i sva druga djeca. Pokušavam da uradim nešto, ali smo stigli samo do 4.500 evra, idemo i preko Fondacije Humanost bez granica, ali je trenutno sve stalo. Nema kome se nisam obratila za pomoć, zvala sam sve žive, ali je doći do potrebne sume baš komplikovano. Osim same operacije tu su i troškovi puta, smještaja, tako da nam nedostaje još deset hiljada evra da Kristijan bude operisan”,priča Jelena za “Kurir”.

Ona ima još jedno dijete, samohrana je majka, a zbog ovakve situacije ne može da radi i bori se sama. Kristijan mora non-stop da ima ortoze, medicinska-ortopedska pomagala za podršku i stabilizaciju dijelova tijela i zglobova, koje nisu jeftine i kupuju se u Beču, kaže Jelena i nada se da će humani ljudi ponovo učiniti dobro djelo i pomoći joj da svome sinu omogući normalan hod i ljepše odrastanje.

Ko želi da pomogne Kristijanu da normalno hoda, to može učiniti slanjem SMS poruke, vrijedne 200 dinara (oko 3 KM), sa brojem 210 na 2407. Jelena se bori, ali ne može sama da pomogne Kristijanu.

Izvor: Srpska info