Nova vještačenja u slučaju malene Danke Ilić

29.08.2024. - Aktuelno

Više javno tužilaštvo u Zaječaru naložilo je nova, dodatna vještačenja u sklopu istrage koju vodi protiv dvojice radnika JKP “Vodovod”, a zbog sumnje da su 26. marta u Banjskom Polju ubili Danku Ilić (2).

Srpski mediji podsjećaju da je do podizanja optužnice protiv osumnjičenih D.D. (50) i S.J. (50) ostalo je još manje od mjesec dana.

Iako je prvobitno rečeno da su sva vještačenja u istrazi ubistva djevojčice kompletno završena i dostavljena tužilaštvu, te da je na redu finalna faza, odnosno pisanje i podizanje optužnice, ipak se sprovode nove dokazne radnje.

“Tužilaštvo je naložilo vještačenje snimaka sa sigurnosnih kamera i određenih video-zapisa. Naime, riječ je o vrlo zahtjevnim vještačenjima, pa iz tog razloga to malo duže traje, međutim, jasno je da čitava javnost čeka samo to podizanje optužnice i ono šta će pisati u istoj. Iz tog razloga tužilaštvo radi vrlo zahtjevan posao kako ne bi bilo nikakvih propusta”, rekao je nezvanično izvor Kurira.

On je dodao:

“Da li je ovo najnovije vještačenje kec u rukavu tužilaštva znaće se kada analizirani snimci sa kamera i video-materijal bude dostavljen tužilaštvu”.

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, koje radi na slučaju ubistva dvogodišnje djevojčice, kažu da istraga još nije završena.

“Istraga protiv osumnjičenog D.D. i osumnjičenog S.J., zbog krivičnog djela teško ubistvo nije završena. Sve dokazne radnje nisu završene u pogledu vještačenja i ista su u toku. Tužilaštvo vrši analizu svih sprovedenih dokaza kao i vještačenja, ocjenu svakog izvedenog dokaza ponaosob i njihovu međusobnu povezanost”, rečeno je iz nadležnog tužilaštva.

Podsjećanja radi, S.J. (50) iz borskog sela Luka i D.D. (50) iz sela Zlot terete se da su 26. marta u Banjskom Polju službenim automobilom JKP “Vodovod”, čiji su radnici, udarili devojčicu Danku, koja je izašla na put, prenosi B92.

Uhapšeni su nekoliko dana kasnije.

Izvor: Nezavisne