Dodik predvodi svečani početak nakon 40 godina

29.08.2024. - Aktuelno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas će svečano otvoriti ski-centar “Igrišta”, čime će biti ozvaničen početak rada ovog značajnog turističkog centra, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

Svečano otvaranje planirano je u 16.00 časova na polaznoj stanici šestosjeda “Igrišta”, nakon čega je planirana vožnja šestosjedom do vrha.

Na izlaznoj stanici šestosjeda “Igrišta” u 16.15 predviđene su izjave za medije, a novinarima će se obratiti predsjednik Dodik, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministar trgovine i turizma Denis Šulić, direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Otvaranju Ski-centra prisustvovaće i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović i ministar porodice, omladine i sporta Selma Čabrić.

U 16.45 planirana je šetnja od vrha ka Poljani, potom organizovanim prevozom odlazak do restorana “Pogled” u Han Pogledu, gdje će biti organizovan svečani ručak.

Sadržaji će na dan otvaranja biti besplatni za sve posjetioce.

Otvaranje ovog ski-centra je od posebnog značaja, jer će “Igrišta” prvi put biti u funkciji poslije 40 godina, a predstavlja i početak nove faze u razvoju turizma u ovom dijelu Republike Srpske.

Povoljni geografski položaj Igrišta od 1.406 metara nadmorske visine, učiniće ovaj centar atraktivnim za turiste iz cijele regije.

Izvor:Srna