Najveći stručnjak obradovao je fanove prognozom

14.08.2024. - Sport

Ponajveći živi teniski stručnjak Patrick Mouratoglou prognozirao je koliko će još Novak Đoković moći da igra na vrhunskom nivou, a njegove prognoze obradovale su navijače srbijanskog tenisera.

Nakon što je osvojio Olimpijske igre u Parizu i time “kompletirao” tenis, Novak Đoković se sprema za nastup na US Openu kako bi popravio vlastiti rekord i osvojio 25. Grand Slam titulu u karijeri. No, dokad će Đoković moći da igra i dokad će biti u najboljoj formi, pitanje je na koje niko ne može dati tačan odgovor.

No, ukoliko je neko blizu toga da razumije tenisku moć i mogućnosti Đokovića, to je Patrick Mouratoglou, tvorac najelitnije teniske akademije i trener desetina velikih igrača među kojima se izdvaja najveća teniserka svih vremena Serena Williams.

Mouratoglou je svojom prognozom obradovao fanove Novaka Đokovića jer smatra da Srbijanac može igrati na visokom nivou još najmanje tri ili četiri godine, ali da sve zavisi od njegove motivacije. Tijelo ima spremno za takav poduhvat.

“Mislim da Đoković može igrati još tri ili četiri godine na ovom nivou. Jedino pitanje je njegova motivacija i to ga je mučilo do Olimpijskih igara”, rekao je Mouratoglou preko svog Instagrama odgovarajući na pitanja fanova i dodao:

“Dakle, šta će se dogoditi u budućnosti? Đoković je u sjajnoj formi i igra nevjerovatan tenis. Spreman je takmičiti se još najmanje dvije ili tri godine na najvećem nivou, ali mu je trebalo ovo takmičenje kako bi između njega, Rogera i Rafe bio najveći. Jedina konkurencija koju sada može imati su Sinner i Alcaraz, ali mislim da to što ga oni tuku, može uzdrmati njegov ego i motivisati ga još više za uspjehe”, dodao je Francuz grčkog porijekla.

Izvor: Klix