Humanitarni turnir “Trojka iz bloka” 21. avgusta (Foto)

13.08.2024. - Društvo

Sportsko humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki, pod nazivom “Trojka iz bloka”, biće održan u srijedu, 21. avgusta, sa početkom od 19 časova, na Trgu kralja Petra prvog Karađorđevića u Bijeljini, a učešće iznosi simboličnih pet maraka.

Organizatori podsjećaju da je “Trojka iz bloka” sportsko-humanitarni projekat Humanitarne organizacije Srbi za Srbe čija je misija da pomaže socijalno-ugrožene višedjetne porodice kroz turnire u brzom šutiranju trojki u gradovima širom svijeta. 

Projekat koji je pokrenut 2012. godine uz podršku Košarkaškog saveza Srbije i Republike Srpske, košarkaških klubova Crvena Zvezda i Partizan i još mnogo sportskih klubova i sportista, postao je ubrzo svjetski poznat spektakl koji se košarkom bori protiv siromaštva.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, kako je saopšteno, do sada je prikupila više od 16 miliona evra donacija i obezbijedila pomoć za više od 3.400 porodica koje broje više od 16.000 djece, od kojih su mnoge dobile siguran krov nad glavom, kupatila, mašine za rad, pokućstvo, bijelu tehniku, domaće životinje za uzgoj i drugu neophodnu pomoć.

“Turnir će i ove godine biti održan u Bijeljini, u srijedu 21. avgusta 2024. godine na Trgu kralja Petra prvog Karađorđevića u 19 časova”, ističu organizatori.

Sav prihod od sponzorstava, kao i od kotizacija za učešće na turniru i pojedinačnih donacija koje će biti omogućene tokom trajanja turnira, namijenjen je za pomoć socijalno ugroženim porodicama sa četvoro i više djece.

“Ukoliko se odlučite za sponzorstvo, sredstava je potrebno uplatiti na transakcioni račun Humanitarne organizacije Srbi za Srbe broj: 5620128130024158 otvoren kod NLB Banka a.d. Banja Luka sa napomenom „Trojka iz Bloka Bijeljina“, a visine i vrste sponzorskih ugovora možete pronaći u Finansijskoj konstrukciji projekta”, ističe Slađan Josipović, koordinator projekta.

Izvor: InfoBijeljina / Foto: InfoBijeljina