Nožem krenuo na muškarca pa ubo mladića koji je htio da ih razdvoji

06.08.2024. - Aktuelno

Pripadnici policije u Herceg Novom uhapsili su tridesetogodišnjeg N. B. iz ovog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

On se sumnjiči da je 4. avgusta ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Đenovići, u prisustvu većeg broja osoba, stupio u verbalni konflikt sa N. I, nakon čega mu N. I. zadaje udarac šakom u predijelu vilice, usled čega N. B. iz torbice koja mu se nalazila za pojasom vadi nož, i njime zamahuje prema N. I, i u tom trenutku oštećenom licu, koji je pokušavao da razdvoji pomenute u konfliktu, nanosi tjelesnu povredu ubodnu ranu u predijelu trbuha – potvrđeno je za Rinu u policiji.

Dvojica zavađenih mladića otišla su sa mjesta, dok je povrijeđeni prebačen u bolnicu.

Ubrzo nakon događaja, službenici Odeljenja bezbednosti Herceg Novi su uspostavili blokadu užeg i šireg mjesta događaja, i prikupili obavještenja, što je rezultiralo brzom identifikacijom osumnjičenog N. B, koji je nakon kraće potrage pronađen i uhapšen.

Protiv N. B. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju i on je priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

Preduzimajući dalje mjere i radnje po pomenutom događaju, policijski službenici su locirali i uhapsili N. I. i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu N. B. Priveden je Višem državnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Izvor: Bl portal