Dobra prilika za promociju semberskog turizma (Foto)

28.07.2024. - Društvo

Turistička organizacija grada Bijeljina, uz podršku Gradske uprave Bijeljina, u okviru ovogodišnjih “Pantelinskih dana”, organizovala je Osmu „Savsku regatu“ na kojoj učestvuje oko 130 plovila sa više od hiljadu učesnika.

Portparol Turističke organizacije grada Bijeljina, Dragana Dimić,  kaže da je ovo dobra prilika za promociju semberskog turizma.

„Imamo veliki broj učesnika iz Bijeljine, okolnih opština i gradova, iz Brčkog i Srbije, a ima puno učesnika koji žive u dijaspori. Već u popodnevnim satima Savska regata će biti na cilju, a obezbijedili smo i tri simbolične nagrade, za najbrojniju i najveseliju ekipu, te za najljepše plovilo. Prošle godine nismo imali regatu, ali smo ove godine uspjeli da okupimo veliki broj učesnika. Ovo je dobra promocija turizma, ali i prilika za dobro druženje velikog broja ljudi. Nadamo se da će Savska regata u narednom periodu biti još masovnija i još brojnija“, kaže Dragana Dimić.

Manifestacija za druženje i dobru zabavu na vodi

Sreten Vučković, u ime Gradske uprave, istakao je da je ovogodišnja Savska regata okupila veliki broj učesnika, što garantuje dobro druženje i dobru zabavu.

 „Želja nam je da svi učesnici ovaj dan provedu na najbolji mogući način i da odavde ponesu najljepše uspomene. Osim dobrog raspoloženja i dobrog druženja, cilj je da regata protekne bezbjedno i u najboljem redu“, kaže Vučković.

 

Bogdan Kojić, iz Donjeg Crnjelova, na Savsku regatu došao je sa ekipom „Flamingos“, koja je obezbijedila i posebno plovilo za regatu, u vidu maskote.

“Flamingosi” na Savi

„Mi smo redovni učesnici Savske regate. Sedam dana ranije pripremamo čamac, pentu, sve neophodne rekvizite, jelo i piće.

Ove godine pripremili smo i ovu neobičnu pticu, flamingosa. Imamo prelijepu rijeku i češće treba da se družimo na Savi“, kaže Bogdan Kojić.

Dragan Lukić, iz Vršana, učestvovao je na nekoliko savskih regata.

„Ovo je prilika za druženje. Radim u Austriji više od trideset i pet godina, čekam penziju. Ovo je prilika da vidim drage ljude, da se malo rashladimo na Savi“, kaže Dragan Lukić.

Zaljubljeni u prirodu i u rijeku Savu

Nedeljko Mićić iz Vršana, poznati pčelar, kaže da je zaljubljen u vodu, u pčele, da voli da se druži s dobrim i dragim ljudima.

„U stresnim vremenima ovo nam dođe kao dobra terapija i relaksacija. Uskoro ću u penziju, tako da mi je druženje neophodno. Ovo je manifestacija za svaku pohvalu“, kaže Nedeljko Mićić.

Pero Maksimović Gile kaže da predvodi ekipu koja ima ukupno više od tristo godina životnog vijeka.

„Rođen sam u Gornjem Brodcu, imam vikendicu na Savi. Odrastao sam na vodi. Sava je naša velika ljubav od djetinjstva“.

Bijeljina.com