Sve spremno za ’’Savsku regatu 2024’’

28.07.2024. - Društvo

Ovogodišnja bijeljinska “Savska regata 2024’’ biće održana danas, u nedjelju 28. jula 2024. godine, na trasi dugoj 25 kilometara, najavljeno je Turističke organizacije Grada Bijeljina, a ova zabavno-turistička manifestacija se održava u sklopu “Pantelinskih dana 2024“.

Organizator manifestacije je, kao i ranijih godina, Turistička organizacija Grada Bijeljina, a pokrovitelj Gradska uprava.

Priprema kampa na startnoj poziciji ’’Sprudovi’’ u rejonu skelskog prelaza ’’Subotište’’ u Donjem Crnjelovu je u potpunosti spremna, a organizovani prijem učesnika regate u kamp je u toku.

U vremenskom periodu od 07.00 – 09.30 časova u nedjelju 28. jula je na startnoj poziciji ’’Sprudovi’’ u rejonu skelskog prelaza ’’Subotište’’ planirana je prijava učesnika, a kretanje-start “Savske regate 2024’’ je predviđen za 10.00 časova.

Dolazak učesnika regate na cilj u Rači se očekuje oko 16.00 časova, a zatvaranje manifestacije odnosno završetak  je planiran za 18.00 časova.

Tokom plovidbe, na trasi dugoj 25 kilometara nije predviđen odmor nego se plovi direktno na cilj do Rače.

Orgnizatori manifestacije “Savske regate 2024’’ očekuju da svi učesnici svojim ponašanjem poštuju pravila ponašanja na vodi, prvenstveno da ne glisiraju sa čamcima, jer se jedino na taj način neće dovesti u pitanje svoja ali i bezbjednost drugih učesnika.

Predstavici Državne granične službe će predvoditi regatu i jedan njihov čamac će iće na početku regate, a jedan na začelju.

DGS će voditi računa da plovila u regati idu u jednoj grupi i organizovano, a čamci koji ostanu iza ili odu ispred kolone, smatraće se da više nisu učesnici manifestacije.

Za sve učesnike regate Turistička organizacija obezbijediće majice i akreditacije koje su obavezne. 

Izvor/Foto: desavanjaubijeljini.com